Ken Sato

Ken Sato, sand och mixed media på papper

Det har snart gått fyra år sedan jag senast hade utställning på Galleri Cupido. Den här gången visar jag arbeten där jag använt mig av olika material – olja, tusch och blandad teknik med sand på akvarellpapper och duk.

Kalligrafin kan ses som ett samspel mellan handens ögonblick, materialet och sinnets närvaro. Genom hela min uppväxt studerade jag den klassiska, akademiska kalligrafin. När jag lämnade Japan sökte jag ett eget uttryck och en mer öppen och dynamisk attityd i min kalligrafi – mer fri och uttrycksfull, där vissa moment fångar oväntade fria och improviserade musikaliska rörelser. Sand tillför kalligrafin en ”naturens palett” med olika kornighet och kulör. Jag använder olika nyanser av sand för att ge kalligrafin ett intryck av ljus och skugga. Kontrasten mellan texturer och tekniker framhäver den svävande karaktären hos de kalligrafiska tecknen. 

Kika gärna på min hemsida om du vill se och veta lite mer: www.kensato.com
Hälsningar Ken Sato

Ken Sato, sand och mixed media
Ken Sato, sand och mixed media
Ken Sato, sand och mixed media

Publicerat den
Kategoriserat som Evanemang