Ken Sato

Ken Sato, sand och mixed media på papper

Tiden flyr undan och det har gått 11 år sedan jag senast hade en separatutställning hos Galleri Cupido, Stockholm i september 2008. Den här gången har många av mina arbeten; oljemålningar på duk, tusch på sugande japanpapper och blandad teknik med sand på akvarellpapper, ofta ett gemensamt tema. ”Kvadraten, triangeln och cirkeln”, som utgår från de universella basala och andliga formerna. De meditativa tre formerna har oändliga variations- och improvisationsmöjligheter i genomförandet, tillsammans med de olika materialens speciella egenskaper. Mitt arbete är baserat på koncentration, och ett expressivt uttryck i sin helhet. Om tuscharbete: svärtans magi, grå nyansens mystik och rikedom, penselns lyhördhet, papprets respons, och själens reflektion. Genom hela min uppväxt har jag studerat den klassiska, akademiska kalligrafin, men även arbetat med att söka ett eget friare uttryck sedan jag lämnade Japan. Vissa moment har fångat oväntade fria och improviserade musikaliska rörelser. Om sandmålningar: sand som är ”naturens palett” med olika kornighet och kulör. Sand insamlad av mig själv, men även av släkt och vänner, som är nyfikna resenärer, från nästan alla världens delar. Det är ett första viktigt steg att välja ut sand som kan ge kontrast och nyans i den tänkta bilden, innan den önskade konsistensen av bindemedel läggs på ytan.
Med vänliga hälsningar, Ken Sato

Ken Sato, sandmålning på duk
Publicerat den
Kategoriserat som Evanemang