Emily S Y Liu

Emily är född och uppvuxen i Taipei, Taiwan. Hon flyttade till Europa för att påbörja sina studier och har sedan dess etablerat sig som en professionell musiker, med en karriär som sträcker sig över både Asien och Europa. Under sina konsertturnéer i Tyskland upptäckte Emily sin passion för fotografi och har sedan dess ständigt burit sin Leica-kamera med sig. Denna ständiga närvaro av kameran har inte bara blivit en del av hennes turnéliv, utan har också gett henne en unik möjlighet att utforska och förfina en personlig stil. Denna stil har blivit ett signaturdrag som genomsyrar hennes musikaliska och fotografiska uttryck, och skapar en sällsynt symbios mellan de två konstformerna.

English: Emily, originally from Taipei, Taiwan, moved to Europe to pursue her studies and musical career. Her love for photography blossomed during her concert tours in Germany, leading her to always carry her Leica camera with her. This camera became a part of her artistic expression. Emily’s photographs began to mirror her music, creating a unique blend of sound and imagery. Through her lens, she wove her musical and photographic talents into a cohesive art form, developing a personal signature that transcended conventional boundaries. Her journey exemplifies how different passions can merge into a singular, extraordinary vision, reflecting both her musical prowess and photographic artistry.

www.emilysyliu.com
YouTube: Emily’s Music Atelier
IG:emilysyliu