Lena Gelin

Without you – Within you

Utställning tillsammans med Jonas Jamtås och Lotta Melanton, Cupido den 21/8-7/9- 2014

Lena Gelin är Fotograf och terapeut

Lena var tidigt inne på skapande verksamhet – först inom teatern, sedan med foto, måleri, sinnebild_2_355meditation och även i akademiska studier. Efter att ha klivit av läkarbanan utbildade hon sig till terapeut, i London, under åren 1986-89, och har sedan dess arbetat med människors växande på olika plan.

Under en tids vistelse med familjen på Bali, kom Lena att på allvar utveckla sitt intresse för stillbildsfotograferande och efter hemkomsten 2010 och en fotoutbildning började hon arbeta på en serie bilder som ur olika vinklar skildrar det vi i vår västerländska kultur har ett så stort behov av: Stillheten och den inre uppmärksamheten.

Tillsammans med Lotta Melanton har Lena under sommaren 2014 en utställning på Lövstabruk med titeln ”Without You. Within You.” där hon i bild och text kombinerar sina två stora intressen – fotograferande och meditation. På Cupido kommer Lena att visa ett antal av dessa verk, som inte bara är tänkta att passivt beskådas – utan också kan fungera som inspiration till egna inre upplevelser.

Publicerat den
Kategoriserat som Fotografi